Gran Canaria

Dette kåseriet ble skrev til forestillingen “Trondheim 2011″ med Observatørene 

I Trondheim e det mørkt, og sprængkaldt, så vi fer te Syden. Det e næsten billiger å reis te syden einn å vårrå heim med de strømprisan som har vært de siste vinteran. I 2011 økt reisesalget med 20 prosent fra Trondheim. Vi trøndera e heilt vill ætter å kom oss te det som av ein eiller ainna merkelig gruinn kailles Syden. Til og med i jula bytte vi ut Nisselue med palmesus. Æ og familien min dro te Gran Canaria 1. juledag 201o. For første gang på pakketur med ”all included” og bamseklubb. Før va det bærre pensjonistan som dro te Gran Canaria, aill vi ainneran backpacka te Malta, India og Afrika, men no føle æ at det går an å snakk høgt om at main har vært på Gran Canaria igjen, men det mulig at det bærre e ett aldringstegn?

IMG_0684Men i såfaill e itj det bærre æ som begynne å bli gammel. Trondheimssolistan, RBK og Henning Sommero drar dit. Og aill homsan drar te egen nakenstrand på Playa del Ingles  og for å besøk Yumbo Centret. Et av de største homsemekka i Europa. Også Bjørn Lyng fra Leksvik dro å dit, men hain lå itj bærre på strainna sånn som oss ainneran.

Hain bygd opp Timeshare anlegget Amfi-del mar, DSC02565som til og med har strand med importert sand fra Karibien. Det e der RBK bor når dæm starte oppkjøringa te sesongen. Dæm træng vel det dæm som jobbe så hardt minst halve året. Til sammen drar over 250.000 nordmenn te Gran Canaria hvert år.

Å reise te Gran Canaria e litt som å dra på fjellet i Norge, bortsett fra at du itj træng å slit dæ opp et fjell. Men akkurat som på fjellet, så hilse aill Nordmeinn på hverandre. Her i Norge går vi omveier på butikken, hvis vi ser en nabo, mens på Gran Canaria hilse vi på aille Nordmeinn vi ikke kjenner. Det e utrolig kor trivelig vi blir bærre vi får litt sol på de vinterbleke fjæsan vårres. Vi møtes roint VG stativet. Avisa har et eget trykkeri på Gran Canaria som bare benytte solcelleenergi i produksjonen. Tænk det. Ved siden av VG i avisstativet står Se & Hør, så slipp vi å gå glipp av nåka av det som skjer hjæmm, og så  har vi masse å prat om med aille dæm nye norske bekjentskapan vi møte. Det er utrolig kor interessant det bli med nyheta fra Norge, bare main ska være ei uke i utlandet. Sammen med VG lægg vi Freia firkløver, brunost, Toro rømmegrøt og ailt ainna vi træng før vi rusle rolig tilbake te ”All included” lunsjen på hotellet. Lunsjen e litt som å vårrå på korpstur, med 80 unga som spreng fram å te bake mellom bordan å forsyne sæ med is fra buffeten.

DSC02551På kveillen kaste far sæ ut i Lysløypa, sammen med nyvunni vænna fra Vestlandet. Vi starte kvelden med Fotbaill på Naboen, der sitt vi på samme bord som vokalisten i Ole Ivars og hælse på aill dæm som e her kvart år te samme tid. IMG_0665Ætter kampen følge vi lysløypa videre te Ola Nordmann og så te Svalbard kor dæm samman som satt på Naboen no sett.

Ætter ei IMG_0661stoinn går vi forbi plakaten om det kommende Lill-Babs showet og bort til Nye Trollstua. Restaurangen med det lille ekstra, før vi

IMG_0657

avslutte kveillen på Sosialkontoret.

 

Dæm ainner ksosialkontoretaran betale itj for kvart glass dæm kjøpe, I lysløypa e det sånn at main skriv opp på bok, og så betale mainn før mainn reise heim te vinternorge.

 

De sofistikehomostrandrte KanariTrønderan drar te Puerto Rico eller den pittoreske fiskelandsby´n Mogan, mens æ dro til Playa Ingles kor æ mått tramp mæ forbi fem kilometer med nakne mannfolk før æ fant ein plass kor æ kuinn behold badebuksa på. 320 soldager i året har gjort stranda te eit mekka for kvite forfrosne tyske og britiske mainnerompa

IMG_0678Når rompan itj ligg på Playa Ingles danse dæm på Yumbo-senteret som har 50 homseklubber. Her er det så my folk i drag at Lady Gaga, lett villa ha forsvunne i mængden. Her e det bamseklubb med Glory Hole og ailt du trøng for ei interessant natt på by´n. Sjøl va e meir  interessert i bamseklubben på hotellet, einn dæm på Yumbo-senteret.

Kona sa det va første gangen på 8 år at hu fikk læst ei heil bok i ferien. På bamseklubben møtt femåringen Sandra fra Sjetnemarka og fikk sin første forelskelse. Ennå snakke han om hu, og spør om når vi kan kjør til Sjetnemarka igjen. Størstejenta traff Cora fra Bergen, som i følge dattera vår kom fra et ainna land siden hun snakka så rart. Heldigvis kan dattera vår snakk aill språk.

Bamseklubb i ferien har komme for å bli i vår familie. Og snart e vi nok tebake på Gran Canaria, der det e itjnå å sjå som itj før har blitt sjett av ainner Trøndera, så det einaste det e nå vits å gjør e å slapp av, eiller å kle sæ naken å gå på homsestrainna og dains te Y.M.C.A heile natta. Hver sin smak.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Filed under kåseri

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s